Skip to content Skip to footer

Tulossa

TÖIVRIH – HIRVIÖT

Esityspaikka: Raision Teatteri

TÖIVRIH – HIRVIÖT kertoo Hallasta, jolla on vilkas mielikuvitus ja jonka vanhemmat ovat muuttuneet tunnottomiksi. Yksinäinen Halla pelkää nukkumaanmenoa, sillä hänen sänkynsä alla asustaa hirviöitä, eikä kukaan auta ajamaan niitä pois. Eräänä iltana Halla rohkaistuu, kömpii itse sänkynsä alle ja päätyy huimaan seikkailuun hirviöiden saarelle. Matkalla hän kohtaa tunnottomuutta ympärilleen tartuttavan suuren Pääkytkimen ja tutustuu toinen toistaan eriskummallisimpiin hirviöihin. Onnistuuko Halla vapauttamaan vanhempansa tunnottomuudelta ja palaamaan takaisin kotiin? Entä minkälaisia ovat Töivrih-saaren hirviöt? Hyppää Hallan kanssa seikkailuun.

Näytelmä käsittelee läsnäolon merkitystä lapsen näkökulmasta tämän päivän digitaalisessa maailmassa. Nykypäivänä sosiaalisen median ja älylaitteiden edut ja hyödyt mutta myös ongelmat ovat tapetilla ja keskustelujen keskiössä. Ihmiset kaipaavat enemmän läsnäoloa, hetkeen tarttumista, pysähtymistä ja toistensa kuuntelua. Älylaitteet voivat auttaa, mutta kuten tuli, ne ovat hyvä renki mutta huono isäntä. Esitys on suunnattu ensisijaisesti alakouluikäisille ja heidän vanhemmilleen, mutta myös nukke- ja musiikkiteatterin ystävät ovat erittäin tervetulleita katsomoon!

Hukkateatteri on turkulaislähtöinen teatterialan ammattilaisten ensemble. Ryhmän tavoitteena on tarjota mielikuvituksellista, musiikkipitoista ja laadukasta teatteria koko perheelle. Hukkateatteri panostaa vahvaan visuaaliseen ilmaisuun ja musikaalisuuteen ja käyttää esityksissä nukke- ja varjoteatteria.


Tekijät:
Käsikirjoitus ja taiteellinen toteutus: Antti Ainola, Emma Bowles, Alina Kilpinen ja Jutta Lahtinen
Tuottaja: Ville Pakarinen
Sävellys ja musiikki: Antti Ainola
Koreografiat: Emma Bowles ja työryhmä
Lavastus ja puvustus: Alina Kilpinen, Jutta Lahtinen ja työryhmä
Tekniikka: Saara Isola
Valokuvat: Oona Seppänen
Grafiikat: Alina Kilpinen
Lavalla: Antti Ainola, Laura Hurme, Alina Kilpinen ja Jatta Pirinen

Esityksen tekoa on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Töivrih – Hirviöt -esitys nähtiin Turun Kaupunginteatterin Sopukassa syksyllä 2021.


ESITYKSET

Ti 30.8. klo 18
TILAA

To 1.9. klo 10
TILAA
Su 4.9. klo 14
TILAA
Su 4.9. klo 18
TILAA

Tästä lippuvaraussivulle: lippuvaraus

Liput 15 € (aikuiset) / 10 € (lapset)
Ikäsuositus on yli 5 vuotta.
Kesto noin 1 tunti, ei väliaikaa
Kieli suomi